Cara menggunakan SpiceFuse AJAX Shoutbox Beta dekat MyBB v1.6

Bagi sapa-sapa yang selalu setup/bermain-main dengan forum, korang ada tak guna plugin ni?
Korang pernah tak nak try plugin ni? Plugin ni gunanya untuk letakkan shoutbox kat index forum kita. So kawan-kawan kita boleh ‘terjerit-jerit’ kat situ.
Juga nak mempercepatkan pertanyaan. Kalau tak nak kene bukak thread, nak kena tunggu orang reply. Tak ke leceh tu.

Tapikan.. Plugin ni untuk mereka yang setup kan MyBB diorang dengan menggunakan MyBB version 1.4++. Adoi.. Habis bagi mereka yang pakai MyBB versi 1.4 > keatas macam mana?
Mesti tak best kan sebab tak dapat guna. So, kat sini saya nak share kan macam mana kita nak guna SpiceFuse ni kat MyBB versi yang latest-latest. Saya test kat MyBB versi 1.6.

Pertama korang upload dulu plugin ni mengikut tempat dia..
Lepas tu korang edit file “spicefuse_shoutbox.php” ni.
Cari line yang ada tulis macam ni..

Lepas tu korang tukarkan no. 14* tu ke 16*.
Maksudnya 14* tu dia just compatible dengan MyBB versi 1.4 je. Kalau korang tukar 16*, jadi dia compatible dengan MyBB versi 1.6.. :p
Lepas tu korang save kan file tu.

Pergi kat Template Sets, AfreshBlack Templates (ikut theme yang korang pakai), klik kat Options, Expand Templates, dekat Index Page Templates tu korang klik Expand kat belah kanan tu, Cari Index, lepas tu klik Full Edit.
Dekat-dekat situ cari line:

Betul-betul bawah dia tu korang bubuh code ni;

Lepas tu korang save kan file tu. Lepas tu korang try aktifkan plugin tersebut.
Tada.. Da boleh guna da shoutbox korang.. Kalau tak boleh jugak, cuba check bebetul.

Any Comments?