Tentang Linux!

Haa.. Kat sini aku nak share sikit info pasal Linux ni..
Benda ni just simple info je pun.. Tak la susah kalo nak cari kat Google..
Apa-apa pun jom kita baca.. :

Sebelum nama Linux digunakan, Freax adalah nama yang ingin digunakan Linus. Tapi tak jadi. Dia guna nama Linux pulak.
Monolithic kernel merupakan arkitek kernel Linux yg di gunakan untuk membangunkan Linux ni.
Larry Ewing merupakan pencipta maskot Tux Linux tu. Yang lambang penguin tu..
Kernel 0.01 telah di tulis sebanyak 10,239 baris! Huh! Banyak tu..

Sekian je update untuk kali ni.. Saje je nak share info2 mcm ni..
Kot2 ade org nk ke info ni.. 🙂 Selamat membaca..

Any Comments?